Kurerande av höna-pöna :)

För nån vecka sen märkte jag att en av hönerna liksom var utstött. Hon är mycket mindre än de andra och kammen ser inte så fin ut :( Hon satt i ett hörn, och när jag kom in med lite godsaker så vågade hon sig fram men snabbt var de andra hönsen på å pickade på henne stackarn. Inte konstigt att hon är liten, hon får ju ingen mat :( Tänkte att hon kanske inte kommer överleva, men självklart måste hon få en chans. Har satt henne i en egen liten avdelning där hon får va ifred från de andra, med egen matskål och vatten. Och SOM hon äter å dricker. Lilla höna-pöna!! Idag var hon myyycket piggare. Har märkt förbättring varje dag, å det är så roligt att se. 
 
Så nu hoppas jag att hon växer  på  sig å blir starkare å tuffare så jag kan släppa ihop henne med de andra igen såsmåningom. Uscha att djur kan va så grym med varandra. 
 
Asså guuuuu vad seg  väntan det är på de eventuella kycklingarna... Om exakt en vecka, alltså nästa tisdag då är det dags att stanna vänd-motorn. Alltså det är ju en automatisk grej som vänder äggen i maskinen en gång i timmen, men jag har minsann läst på till punkt å pricka hur man ska göra för bäst resultat, å då står det att 3 dagar innan kläckning ska man stoppa  motorn och ta ur äggen ur behållaren de nu ligger i, för att sen lägga dom på en plan yta som man lägger in i maskinen de sista dagarna. Sen 2 dgr innan ska man dubblera vattnet som håller luftfuktigheten, å sen äre bara å hålla tummarna att det blir 8 söta kycklingar den 23/3 :D
 
Passade på att beställa en på rea :)
 
Idag jobbade jag ett extrapass, och jag är lika glad varje gång jag får möjlighet att göra det. Bra att dryga ut lönen lite eftersom jag tycker att grundlönen är usel 😂 Jobbar jag 2-3 extrapass i månaden så känns lönen helt okej - inte annars ;)
 
Alldeles strax ska vi käka middag. Blir lite sent idag men det är för att tjejerna skulle hinna rida innan. Nu är dom klara och kommer strax in (förhoppninsgvis). Har gjort en quinoa-mix med bacon, skinka och avokado. Ett hitte-på-recept som vanligt, och jag hoppas det blir bra. Nyttigt blire i alla fall ;)
 
 
#1 - - Linda/Candygirl:

Hoppas hoppas det blir sötkycklingar.