Dyyyyyrt !!!

Ja att det är dyrt med djur, det är ju ingen nyhet egentligen. Fast jag måste säga att vi varit väldigt skonade under alla dessa år med alla våra djur, så jag ska väl egentligen inte klaga... Denna gång är det Allans tur att bli dålig :( Sen ett par veckor tillbaka har vi märkt att han luktar illa ur munnen, men å andra sidan, att hundar doftar hallontårta är ju ganska ovanligt, så vi la inte jättemycket energi på att fundera över det. Dumt.
 
Allan är ju våran lilla älskling, och han är en riktig busig och livfull liten tuss. Det bästa han vet är dragkamp, eller att man kastar en leksak som han får springa och hämta. Han är som ett litet barn, dvs tröttnar typ aldrig utan man kastar, kastar å kastar tills man blir less. Allan tycker det är lika roligt varje gång :)
 
Senaste tiden har han inte varit sig lik. Han har inte brytt sig om nå leksaker, han vill inte ha dragkamp, han vill mest ligga å sova. När han går så ser det ut som han typ skäms. Svansen mellan benen och huvudet neråt. En morgon hittade jag en tand (!!) i min säng. Fattade på en gång att det var Allands, och bestämde mig för att titta i hans mun. Lillgubben bara skrek när jag skulle försöka ta på tandköttet, och det var då jag på riktigt fattade att han har ont i munnen och att det är därför hans beteende ändrats så. Dagen efter hittade jag en till tand i soffan, och då ringde jag veterinären. Nu har vi varit dit och fått konstaterat att han har infektion i tandköttet, och flera ruttna tänder. Stackars, stckars liten. 
 
På måndag har vi ny tid igen, och då ska lillgubben sövas och få sina ruttna tänder utdragna och tandsaneras. Kostnad: runt 5000 kr sa veterinären att vi måste räkna med, och tyvärr finns det INGEN försäkring som täcker sådana här problem hos hundar, så det är bara att casha upp å se glad ut.
 
Fick dåligt samvete och undrade om det var vårt fel, men enligt veterinären så är detta extremt vanligt, framförallt hos små hundar. Allan (och Kerstin) äter vanlig hundmat, har ben att gnaga på, och äter inga "mänskliga sötsaker". Jaja...bara å bita i det sura äpplet och än en gång vända ut å in på plånkan för ens älskade djur. Tycker så synd om lilla Allan-brallan som har ont i munnen ❤️