2017-09-24

Inte haft så mycket till skrivlust på slutet...kanske beror det på att jag är spyless på det mesta *haha*... nä men så illa är det faktiskt inte... är less på att renovera, less på att vi aldrig får nån ordning, less på att det är höst och snart vinter, less på att hundarna kostat så mycket pengar...less på att inte snusa. Resten är jag nöjd med :) Nä men ärligt talat så äre inte så mycket kvar här hemma. Men jag kan fortfarande inte börja måla och tapetsera eftersom grundjobbet inte är klart. Jag kan inte köpa hit nå nya möbler eftersom det är för brötigt här hemma fortfarande, så jag står liksom lite still och stampar... och sånt är ju det värsta jag vet. Har ju NOLL tålamod och vill bli klar helst igår. 
 
Fick tag på sista innerdörren för nån dag sen nu iaf. Eller rättare sagt, vi köpte två, för killen som sålde hade två stycken och ville bli av med båda. Så nu har vi plötsligt en dörr för mycket, men men, jag får la slänga ut en egen annons på den, men jag väntar lite för man vet aldrig om vi ska bygga nå mer ;)
 
Angående hundarna så är ju det allra viktigaste att dom mår bra, och det gör BÅDA nu. Allan har inge ont i munnen längre, han är sitt vanliga busiga jag och äter med god aptit. Kerstin är piggare än piggast så nu äre full fart i huset med bus bland hundar och katt. 
 
I fredags gjorde jag nått jag inte gjort på länge.  Jag och två underbara vänner, som jag arbetat med på Kardiologen men som (tyvärr) slutat och jobbar på andra ställen på sjukhuset, träffades på E-street och käka. I tre och en halv timme så åt vi och drack gott, pratade om allt och ingenting och hade sååååååå trevligt och mysigt ❤️ Tiden gick alldeles för fort men jag hoppas vi kan ses snart igen. Tack Erica och Anneli 😘😘😘
 
I onsdags efter att jag hämtat barnen på skolan gick vi till matmarknaden som är i Sundsvall denna vecka. Barnen fick välja vad dom ville ha, och det slutade med langos. Hur gott på en skala???!!!!! Just löv it!! Typ onyttigaste man kan äta, men EN GÅNG per år är ju ingen fara ;)
 
Sen fick de välja efterrätt, och både Tindra och Leon valde langos igen, fast denna gång med Nutella. Emmie köpte churroz (stavning??) och alla var nöjda och belåtna och definitivt MÄTTA :)
 
Är så stolt över mina barn, som är VÄRLDENS FINASTE & BÄSTA !!
 
Och på tal om att vara stolt över sina barn. De är ju otroligt duktiga allihopa, och idag är det Tindra som imponerar lite extra. Vi andra i familjen är placerade i vardagsrummet, för Tindra har beslagtagit köket och lagar mat åt oss. Ingen vet vad hon lagar, och vi får inte komma ut och kika eftersom det ska bli en överraskning. Det doftar vitlök och chili (?) och nybakat (?)... ska bli sjukt spännande att se vad gumman hittat på. Återkommer senare med bilder och berättar vad vi vart bjuden på :)

Gnäll...

Ja då var Allans tandsanering klar. Det slutade med narkos och utdragning av 8 (!!!) tänder samt borttagning av tandsten. Summa: 4946 kr men en gladare hund som inte verkar ha ont nå längre, plus att han inte luktar nått ur mun längre :) Han hade en stor varböld där en av kindtänderna lossnat, så inte så konstigt att han inte mådde nå bra :/ Igår kom han t.o.m med en av sina leksaker och ville att vi skulle kasta. Asså det har inte hänt på flera veckor så det känns fantastiskt kul att han börjar återhämta sig till sitt forna jag igen. Vår älskade lilla Allan-brallan ❤️
 
Nu hoppas vi att det är slut på sjukdomar bland djurena våra. Har varit ett extremt dyrt hund-år det här... Huvva... men som sagt, har man skaffat sig djur har man dessutom tagit på sig ett ansvar med allt vad det innebär, så det är bara att bita ihop och se glad ut. Huvudsaken dom mår bra, så äre ju. Hoppas få jobba lite extra nu bara, så man får in sina förlorade slantar. Det går ju extremt mycket pengar här hemma nu eftersom vi bygger om. Så himla mycket som måste köpas *suck*. Väggar, dörrar, nya garderober, skrivbord och soffa till barnen, m.m. m.m. m.m. Asså det är ju sjukt mycket billigare än om vi hade gjort en riktig utbyggnad som var tänkt från början, men ändå... det drar snabbt iväg märker jag. 
 
Annars har jag nu jobbat en 5-dagars och idag klev jag på en 4-dagars-ledighet. Tänkte greja så mycket som möjligt, för nu börjar jag få panik i kaoset som är här hemma. Jag mår verkligen inte bra i stöket. Nä, jag fullkomligt HATAR det. Grejer å skit överallt, men jag är lite låst och kan inte fixa allt som jag vill eftersom väggarna måste bli klar först. Det är en del spackling kvar, som sen ska slipas vilket betyder slipdamm ÖVERALLT, så jag kan inte börja sätta upp nå grejer eller nått... Leon är utan garderob sen vi byggde om, han ska få en ny med andra mått så det passar, och ni kan ju gissa hur bra ordning det blir det då med kläder liggandes överallt?!?!?! 
 
Tindra och Emmie är inknökade på Tindras rum, och inte heller Emmie har en fungerande garderob (den gamla är skrotad) så gissa hur fint det är på Tindras rum nu? Tindra har ett litet skrivbord som dessutom är trasigt där hon försöker sitta å plugga, samtidigt som Emmie får göra allt i sin säng eftersom det inte finns plats. JAAAA, det är ÖVERJÄVLIGT här hemma nu. Måste få klaga lite!! Emmies nya rum blir i alla fall stort och svinbra!! Hon kommer ha plats för säng, skrivbord, garderober och en soffa tänkte jag. MEN...det är som sagt inte klart än, så jag håller på att få nån typ av panik!!!!! 
 
Sen har jag slutat snusa också. Så just nu äre inge kul å heta Maria. Fattig, kaos i hemmet och inge nikotin. Inge bra kombination. Blääääääää !!!!

Dyyyyyrt !!!

Ja att det är dyrt med djur, det är ju ingen nyhet egentligen. Fast jag måste säga att vi varit väldigt skonade under alla dessa år med alla våra djur, så jag ska väl egentligen inte klaga... Denna gång är det Allans tur att bli dålig :( Sen ett par veckor tillbaka har vi märkt att han luktar illa ur munnen, men å andra sidan, att hundar doftar hallontårta är ju ganska ovanligt, så vi la inte jättemycket energi på att fundera över det. Dumt.
 
Allan är ju våran lilla älskling, och han är en riktig busig och livfull liten tuss. Det bästa han vet är dragkamp, eller att man kastar en leksak som han får springa och hämta. Han är som ett litet barn, dvs tröttnar typ aldrig utan man kastar, kastar å kastar tills man blir less. Allan tycker det är lika roligt varje gång :)
 
Senaste tiden har han inte varit sig lik. Han har inte brytt sig om nå leksaker, han vill inte ha dragkamp, han vill mest ligga å sova. När han går så ser det ut som han typ skäms. Svansen mellan benen och huvudet neråt. En morgon hittade jag en tand (!!) i min säng. Fattade på en gång att det var Allands, och bestämde mig för att titta i hans mun. Lillgubben bara skrek när jag skulle försöka ta på tandköttet, och det var då jag på riktigt fattade att han har ont i munnen och att det är därför hans beteende ändrats så. Dagen efter hittade jag en till tand i soffan, och då ringde jag veterinären. Nu har vi varit dit och fått konstaterat att han har infektion i tandköttet, och flera ruttna tänder. Stackars, stckars liten. 
 
På måndag har vi ny tid igen, och då ska lillgubben sövas och få sina ruttna tänder utdragna och tandsaneras. Kostnad: runt 5000 kr sa veterinären att vi måste räkna med, och tyvärr finns det INGEN försäkring som täcker sådana här problem hos hundar, så det är bara att casha upp å se glad ut.
 
Fick dåligt samvete och undrade om det var vårt fel, men enligt veterinären så är detta extremt vanligt, framförallt hos små hundar. Allan (och Kerstin) äter vanlig hundmat, har ben att gnaga på, och äter inga "mänskliga sötsaker". Jaja...bara å bita i det sura äpplet och än en gång vända ut å in på plånkan för ens älskade djur. Tycker så synd om lilla Allan-brallan som har ont i munnen ❤️
 
 
Visa fler inlägg