Härliga lördag!!

En riktigt så där härlig höstdag. Strålande sol, vinstilla och klarblå himmel. Och SOM vi väntat på den här dagen. Vi hade nämligen inte klippt gräset den där sista gången inför hösten/vintern, och bara gått å väntat på att det ska va varmt och torrt nån dag, och se plötligt händer det. Leon har klippt hele gräsmattan, och ja...den var typ som en djungel (haha). Så jäkla gött att det är gjort nu. Jag har tagit tillvara på det sista ur landena, men annars mest varit inne å grejat. Köket är ÄNTLIGEN klart. Jiihaaaaaa!!!! Jag sålde ju vårt gamla vitrinskåp igår, eftersom det var för stort för vårt numera väldigt lilla kök.
 
Sen vi slog upp väggen och gjorde sovrum här nere så är köket bara hälften stort som förut, vilket betyder att man verkligen måste tänka till och utnyttja alla ytor till fullo, samt inte ha nå onödigt stora möbler som tar plats. Efter att jag hämtat barnen på skolan, drog vi till Ikea och köpte 2 nya skåp, och gissa om jag är glad att jag har en stor bil *NOOOOOOT*, men jag blir lika impad varje gång att den sväljer så mycket, min ytte-pyttiga lilla Huyndai i10. Vi fick plats med 3 matkassar från Willys, 1 kasse med tapeter från Rusta, 2 vitrinskåp från Ikea...ja å så 3 barn såklart *haha*...
 
Jag köpte 2 st "Brimnes vitrinskåp", för 599 kr/st. De är bara 22 cm djupa, vilket gör att de tar extremt liten plats. Men tänk att de svalde lika mycket som det gamla... hur är det möjligt?!
 
Emmie fick välja tapeter, så nu har vi köpt det men inte börjat tapetsera ännu. Det är fortfarande lite slipjobb kvar, och vi vill inte börja mä nå nytt eftersom det blir så himla skitigt med allt slipdamm. I morgon siktar vi på att fixa det :) 
 
Till lunch idag ville barnen ha mannagrynsgröt. Bläääää säger jag bara, men självklart fick dom äta det, men till mig och Henrik gjorde jag omelett. Den blev supergod. Hade i salladslök, skinka, mozarella och färsk spenat. Ljuvligt !!
 
Till middag håller jag tummarna för att det blir köpe-pizza ;) Asså vi skulle ju äta tjälknöl idag, men tror ni jag kom ihåg det igår eller??? Näääääe, såklar inte, så det får bli en annan dag. Eftersom den ska va i ugnen 10 timmar, sen ligga åtminstone 4 timmar i saltlag så äre liksom inget man slänger ihop i ett nafs... skit oxå :( Hoppas Henrik går med på att fara iväg en sväng å handla pizza sen ;) 
 
Efterrätt har jag i alla fall bakat. Eller håller på ska jag väl säga. I ugnen står en kladdkaka och så har jag gjort en nougatganache som står och svalnar nu. Den ska bres på när kakan svalnat, och sen ska det på hallon uppepå och serveras med vispgrädde. Hoppas och tror att det bli fantastiskt gott. 
 
Nougatganache in da' makin...
 
Avslutar med en härlig bild jag tog på tjejerna för en stund sen. De tog en skön barbackatur idag... Kerstin efter ;)