Men asså...

...ja det gick ju åt skogen det här... när jag skulle fara te Birsta och sen hämta barnen, ja vad händer...?? Kommer typ 200 meter i bilen innan jag känner hur det börjar låta och typ skaka... Stannar bilen och kliver ur och ser värsta platt-punkan. Suckar, stönar, blir förbannad... vänder bilen och kör sakta hemåt igen - med platt och trasigt däck, Är evigt tacksam att jag inte hann längre. Tänk om det hänt ute på E:4an ???
 
Sms'ar barnen att dom måste ta bussen hem... besvikelse...
 
Tack & lov kommer Alexander hem och byter däck. Puuuew... nog för att jag rent teoretiskt vet hur man byter däck, jag är ju inte heeelt blåst, men asså jag har aldrig gjort det själv, och skulle aldrig lita på att jag skulle göra rätt så däcket sitter fast ordentligt... tur det finns hjälp när man behöver det :) 
 
MEN - det blev ju ingen Birsta, dvs ingen shopping = blev inte färdig i Emmies rum och vill därför inte ta nå bilder... tänkte skjutsa barnen till skolan i morgon och ta Birsta på hemvägen, så hinner jag fixa lite innan det är dags å vända om å fara in te jobbet igen. Kvällsjobb äre dags för nämligen. Har försökt att byta pass, hade önskat att få jobba dag, men ingen ville byta så jag får surt ta mig in å jobba, fastän jag hellre skulle vilja ha det avklarat på dagen så jag hade eftermiddag och kväll i hemmet... 
 
Jaja, det blir inte alltid som man tänkt sig... få se vad som hinns med under förmiddagen i morgon...

Estrella 💋

Har knappt någon tid alls att sätta mig vid datorn och blogga nu för tiden, men idag är jag ledig, och tänkte uppdatera lite med vad som händer här hemma. Den största nyheten är att vi blivit med en till häst :) Ja vi köpte ju kära Sassy i samma veva som vi flyttade hem hit igen, och sen fick vi låna en häst som sällskap. En jättehärlig donna som tjejerna rider och myser med, men vi har ju aldrig känt att hon är "hästen med stort H", utan vi har hela tiden hållt utkik efter nått annat. Nu tror vi att vi hittat henne. Än en gång, tack Facebook :)
 
Estrella, som hon heter, är ett halvblodssto7 år. Fantastiskt vacker, och verkar vara den snällaste 4-benta varelsen ever. Hon är stor och ståtlig. 170 cm hög, och som sagt lika snäll som hon är stor. Vi börjar med att ha henne på prov, så att tjejerna verkligen får känna sig för att hon verkligen är den rätta. Plus att ägaren ska känna samma sak med oss, att vi är rätt hem för henne :) Vi tänker ju nämligen som så att de hästar vi skaffar nu, asså Sassy och troligen Estrella, är "the one and only" - alltså hästarna som ska få bo här resten av sina liv. Vi håller inte på och byter för att "testa nå annat", utan här är det livslångt hem som gäller. 
 
Lerigt och härligt i hagen nu när det är höst... Fina, fina Estrella ❤️
 
Kerstin, Sven och Allan mår prima. Enda jag funderar på är Kerstins aptit. Asså skulle hon få bestämma skulle hon äta JÄMT!! Det verkar inte finnas nån botten. Har aldrig varit mä om nån hund som är så mat-tokig som hon är. "Hetsätningsskålen" är fantastisk, men asså lilla gumman...blir hon aldrig nöjd? 
 
Idag kommer vi utöka hönsflocken också. Vi har ju haft en för jäkla otur med grann-hund och räv som nöpit åt sig nå hönor, så vi har ju bara 4 i dagsläget, och härliga tuppen Lage förstås, men nu igår frågade en arbetskamrat om jag inte ville ha några hönor av henne då hon har för många, och självklart tackade jag ja, så i eftermiddag hämtar jag hem några nya donnor :D
 
Jag har grejat med Emmies rum hele förmiddagen. Men kan ni fatta!! Strax är det klart :D Ska in till Birsta en sväng innan jag hämtar barnen och köpa det sista. Det ska bli ett par mattor, gardiner, fönsterlampor och lite mer färg. Köpte fel vitfärg sist. Skulle ju vara högblank men jag hade köpt matt och det vart ju asfult på det jag tänkt måla om. Fotar senare ikväll när allt är färdigt. Kommer lägga ut ett inlägg med massor av bilder så min kära familj som bort miljoner mil bort får se. Och ja, även ni andra som är intresserade får ju också kika såklart *haha*.
 
 

Det går framåt...

Igår gjorde jag verkligen ett ryck som jag måste säga att jag är stolt över. Från det att jag klev upp, fram till att barnen kom hem efter skolan, så jobbade jag och slet här hemma. Tillbringade 99% av tiden i Emmies rum, och tro´t eller ej men jag börjar se ljuset i tunneln :) Jag tapetserade sista väggen, jag målade, gjorde lite finlir såsom att fixa nå lister, målade runt fönstrena m.m.
 
Nu ska jag bara fixa golvet, och det som ska fixas är att det ska STÄDAS. Jag är ju en sån som inte "har tid" att liksom förbereda saker. Det ska ju gå SNABBT!!! Så jag målar, tapetserar, slipar och skrapar men har inte lagt ut nå "skydd" på golvet. Tar för lång tid helt enkelt ;) Men å andra sidan, nu efteråt tar det oxå tid då jag måste skrapa bort färgfläckar och skura - men men...skit i samma... sån ä jag :D
 
Det som saknas nu är en garderob och ett skrivbord. Garderob ska jag köpa av en jobbarkompis, så nu äre bara å se te att nån kan hämta den, och skrivbord blir från Ikea. Sen äre lite småfix såsom gardiner, nån matta å sånt som ska upp på väggarna, men där ska ju Emmie få va mä och bestämma (läs shoppa).
 
Men bara det att kunna ställa in hennes säng!! Asså fatta!!! Tindra och Emmie har ju trängts på Tindras rum sen i somras, så jag gissar att mina tjejer kommer uppskatta varsitt eget rum nu :D
 
Idag jobbar jag kvällspass. Har faktiskt hunnit mä mig en del nu på morgonen oxå. Gäller att ta tevara på tiden man kan när man väl är ledig. 
Visa fler inlägg