Tillbaka igen :)

Tro på fanken att jag funderar på att börjar blogga igen. Ä ju så kul å framförallt kunna kolla tillbaka på allt man skrivit om och bilder man lagt ut. Sen vet jag att det är efterlängtat av framförallt min famlj och släkt som bor långväga ifrån och som vi tyvärr inte träffar så ofta. Detta är MITT sätt att dela med mig av ❤️ 
 
Mycket har hänt sen sist. Det största och viktigaste av allt är att vi är tillbaka på gården. Vi är hemma. Vi är på VÅR plats, där VI ska vara, för resten av våra liv. Vi är på Sunnansjö Gård, tebax te´ Hässjö. Vårat smultronställe och paradis. 
 
När vi tog beslutet att testa på stadslivet och flytta in till stan så var det med blandade känslor. Måste ändå säga att det är bland det bästa vi gjort. Det blev 2,5 år inne i stan, och det har varit fantastiskt smidigt med barnens skolgång och väldigt mycket mindre skjutsande och inget bussåkande. Jag har haft lyxen att ha 5 minuter till jobbet, och barnen har promenerat var dag till och från skolan. Vi har "vilat upp oss" från allt gårdsjobb, som ärligt talat stod oss upp i halsen senaste året innan flytten. Vi jobbade ju extremt mycket under många år. Med butiken, nattklubb etc. etc. Orken till att samtidigt ta hand om hus och hem samt all skjuts blev liksom för mycket.
 
Vi har helt enkelt haft en paus, och en välbehövlig sådan. Samtidigt har vi insett att det är på landet vi hör hemma. Vi är ett riktigt bonn-fölk som trivs bäst i foppatofflor, storstövlar och att bara kunna öppna ytterdörren för att kunna gå ut å pinka i buskarna... nåja...detta gäller enbart den manliga delen i familjen *haha*  ;)
 
Här är tyst. Knäpptyst, om man bortser från fågelkvitter och tuppen som gal. Inga bilar, inga avgaser, inget stadsljud. Flytten i sig var ganska jobbig (jag HATAR när det är rörigt!!!!!) men gick samtidigt smidigt och bra ändå. Alla saker är på sin plats (nästa i varje fall) och det känns helt naturligt att vara här och nu trots att det bara gått 3 veckor sen flytt, så känns det som vi aldrig varit härifrån. 
 
Det bästa av allt är att vi är supertaggade och fulla med energi för att fixa och dona här hemma. Vi klipper gräs, gräver, krattar, sår, planterar buskar och blommor, försöker hålla fint och det känns riktigt kul. Vi har hunnit med att bygga en liten uteplats, och näst på tur står utbyggnad av vårat hus. Vi ska inte slå på stort utan bara bygga ut det som behövs, det vill säga 2 till sovrum och en till toalett och dusch. That´s it. Sen blir det en stor uteveranda på baksidan av huset där vi ska bygga in ett nedsänkt spabad oxå. Ska bli riktigt härligt, men en hel del jobb som sagt har vi framför oss.
 
Vad mer har hänt... jo vi har skaffat 2 hästar, varav vi har köpt en och fått låna den andre. Tösen som vi köpt är ett 4-årigt sto som heter Sassy, och hon är världens vackraste och snällaste häst som tjejerna jobbar med för fullt och de har redan kommit en bra bit på väg i sin skolning av hästen. Det tränas galoppfattningar för fullt, och hon har redan skuttat sina första småhinder. Tror det kan bli en riktigt fin rid/hopphäst av denna vackra skapelse. Hästen vi fått låna är från en tjej som vi kom i kontakt med via Facebook. New York som stoet heter (vi kallar henne "Nea" är ett väldigt trevligt varmblodssto (ridhäst) som går fantastiskt bra med Sassy. Så nu har Emmie och Tindra varsin häst, och det har ju varit tjejernas dröm i många år. Allan, vår sköna vovve anpassade sig direkt och jag är övertygad om att han också känner att han "kommit hem". Från att behöva ha gått kopplad på promenader så får han äntligen vara fri och lös dygnet runt och springa in och ut som han vill. Förra veckan skaffade vi en kattunge som vi har döpt till Sven. Han är en underbar busig liten kille, som har blivit Allans nya kompis, och vår lilla bäbis. Tänker skaffa en katt till (utan att Henrik märker det *haha*, han tycker det räcker med EN katt, men det gör inte jag) men jag tänkte vänta ett par månader så Sven liksom får "vara ensam bebis" ett tag :)
 
hönsfronten går det sådär. I dagsläget har vi bara en tupp och en höna, och det är inte världens enklaste att skaffa höns. Det är typ INGA som säljer. Gubben vi brukar köpa av, han har inga leveransklara förrän i augusti, och det är alldeles för lång tid tills dess... har kommit i kontakt med nån gubbe i Ö-vik som vi skulle få köpa av den här veckan, men det är lättare sagt än gjort att få tag i honom, så vi får se hur det slutar. Sen om jag känner mig själv rätt så finns det stor chans att gården utökas med fler djur. Funderar på lite får famöver, och sen får vi se om jag lyckas övertala Henrik att skaffa nån gris eller två :)
 
I morgon tänkte jag lös med kameran och visa lite hur vi bor och vad vi grejar med här på gården. Jag har jobbat som en tok, på mitt älskade jobb, men imorgon kliver jag på en (välförtjänd) 5-dagars (!!!!!) ledighet och ska lägga all tid på hem och familj. Så vill ni kika lite på hur vi har det är ni välkommen åter i morgon ;)
 
#1 - - Linda/Candygirl:

Härligt att vara tillbaka. Ni verkar bo så himla fint. Och kul att bloggen är igång. Tycker inte alls FB är lika kul. Dom kommentarer man får där försvinner ju liksom bara i flödet. Här blir dom ju kvar.