Sicken härlig dag!!

Min första lediga dag av 5 är snart till ända, och jag har haft en riktig skön dag ska ni veta. Min planerade sovmorgon blev väl lite sisådär, då jag vaknade av att Henrik och Leon snickrade fast en bräda... något jag hade tänkt att fixa idag men men... kan inte klaga eftersom jag slapp... fick åtminstone sova till 08 ;)
 
Har grejat ute typ heeeeele dagen. Vädret har varit typsikt svenskt, dvs väldigt varierat. En ska la inte klaga, för mestadel hare varit soligt å gött, men så mitt på dagen nån gång varvades solen med störtskurar så de var bara å rusa in. Men så på nå minuter var det över och himlen blev klarblå igen. Leon klippte gräset i morse och jag och tjejerna har hjälpt åt att kratta. Sen har vi gjort klart (nästan!!!!) vår uteplats och land, och vi är sååå nöjda!! Det ska på fler dynor (såklart) på möblerna, och sen saknas det en glasskiva på bordet som jag måste måttbeställa. Här läre bli mååååånga glas rosé i sommar :)
 
Här har Tindra lagt en liten "stenmur" för att skilja grusgången mellan grönsaksland (det blir morötter där) och sjäva trädäcket. Blev jättefint!!!
 
I dessa pallkragar kommer det växa grönsallad, lök, dill, sockerärter och zuccini (om vi har tur *haha*). Sen har jag flyttat på gräslöken som stod nedanför huset förut. Den hör ju hemma här bland de andra grönsakerna.
 
Landet är INTE klart än. Det ska sås lite till och så ska vi sätta lite mer blommor. Så om nån månad när det börjar blomma och växa ordentligt (förhoppningsvis!!!!) så ska jag visa nya bilder :)
 
Jag har knappt gjort nån nötta alls inne idag serrni... tvättat 2 maskiner och lagat ett lass mä köttfärsås...that´s it typ. Men äre finväder vill en ju va ute å greja, så de så...
 
Idag har vi fått en ny hyresgäst till gården också. En superfin valack som ska ha en härlig sommar hos oss. Flickorna våra, asså Sassy och Nea (New York) brydde sig föga utan verkar gladeligen vilja dela med sig av det härliga grönbetet :)
 
Denna sida (till höger om ytterdörrn) har alltid varit ett tråkigt igenvuxet hörn. Nu har jag klippt upp och satt lite perenner, så förhoppningsvis kommer det blomma vackert om ett tag, och se lite trevligare ut :)
 
En charmig sak med vår stora tomt är att det finns så mycket berg här. Detta har vi grävt fram (gjorde det nått år innan vi flyttade) eftersom gräset ändå aldrig blir nå fint när det är så nära berget. Vi funderar på att gräva fram ytterligare en rejäl bit, då vi har en enorm gräsmatta redan ;)
 
Mitt på gräset står en gammal rutten stubbe efter en björk vi tog ned för många år sen. Istället för att ta bort den så har den fått bli ett litet konstverk *haha*
 
Jag tog även fram poolen idag och den håller på att fyllas för fullt. Sen har jag städat "lekstugan" som numera är vårt trädgårdsförråd där bla. gräsklipparen står, samt våra trädgårdsredskap.
 
Utsikt åt ena hållet...
 
Utsikt och kvällssolen nedåt vägen våran
 
Utsikt åt andra hållet :)
 
Det var allt för idag. Nu blire faktiskt lite film inomhus. I morgon äre Midsommarafton och då skare städas å lagas mat för på eftermiddagen kommer våra fina vänner Sussi och Micke hit. Ser verkligen fram emot morgondagen ❤️
#1 - - Sanna:

Jättefina bilder! Kika gärna in min blogg också!

#2 - - Linda/Candygirl:

Vad mycket ni redan hunnit. Jättefint.
Och smart att sparken står redo för vintern som kommer (på tok för snart) :-)