Äntligen höns !!

Jag får ta tebaka de jag sa om att det verkade va en oseriös gubbe som inte ville sälja nå höner åt oss... tydligen var gubben över 80 år och var svärfar åt någon dam som hade en fin gårdsbutik och gladeligen sålde höns åt oss. Inte lätt å hålla reda på alla som vill köpa höns när man kommit upp i åren. Hur som helst, 7 vackra flickor har nu flyttat in till våran tupp Sören och hans namnlösa donna. Dom är fortfarande jätterädda och har inte funnit sig till rätta. När jag gick ut te dom så låg dom ihopkurade på precis samma ställe som när vi släppte in dom igår. Stackarna. Föste ut dom alla idag, men det var inte heller så poppis. Dom hoppade tillbaka och ville in. Jaja, det lär la ta nå dar innan de känner sig som hemma och kan gå här å picka och sprätta fritt.
 
Enda bilden jag lyckades få var på 3 pönor som står i ingången lixom... Åååå, de är så himla fina. Är så lycklig !!
 
Å på tal om hönor... det blev kyckling till middag idag. Har ju jobbat dagen å möttes av hungriga barn när jag kom hem :) Gjorde en favorit, nämligen pankopanerad kycklingfilé och klyftpotatis. Hur gott på en skala?!?!  Delar alltid kycklingfilé på mitten, alltså så det blir 2 platta bitar. Sen steker jag i olivolja och panerar som vanligt i mjöl, ägg och panko. Hade köpt hem den "nya" låtsas-bean...asså kvarg-bea, eftersom den är "nyttigare" än vanlig, och mitt betyg blev... - helt okej.  Asså INGET går ju upp mot en riktig bea, men det går ju inte å tröcka i sig var å varannan dag, så att byta ut mot denna kvarg-variant går för sig, i alla fall emellanåt. Besviken är jag dock när jag läste innehållsförteckningen. Sötningsmedel har dom tillsatt!!! AVSKYR sötningsmedel!! Är ju inget fan av light-produkter och absolut inget där sötningsmedel är tillsatt, men men... jag kommer köpa den igen eftersom jag är TOKIG i bea och helst skulle vilja ha det till typ allt, men det är ju inte speciellt nyttigt som alla vet :)
 
Nu ska jag klippa min käre son, sen joxa lite mä nått ute (finns alltid nått å göra) å sen bliré ett glas rosé och en film för jag har sovmorgon i morgon eftersom jag jobbar kväll *hihi*
#1 - - Linda/Candygirl:

det finns en god fuskbea om man går på dipphyllan vid chipsen. Beadipp. Mixa med turkisk yogurt och det är lightvariant. Men säkert tillsatser... det har jag inte koll på. Men den är riktigt "vardagsgod".