Men så gött vi haré

...jobbade till 15.30, sen lite snabbhandling å så hem i det göttiga vädret. Känns som en riktig sommardag då det äntligen är vindstilla, himlen är klarblå och graderna runt 20. I skrivandets stund sitter tjejerna ute på gräset och `sommarklipper´ Allan och det går bäst när jag inte visar mig. Hos tjejerna sitter han alldeles lugnt och stilla, men så fort jag visar mig vill han slita sig lös, så jag gör bäst i att hålla mig borta, å då passar en bloggpaus bra ;)
 
Leon har en kompis här idag, och de tog cyklarna bort till Krigsbysjön och badade (!!) Nu hoppas det studsmatta för fullt, och vi alla är superhungriga men grillen är igång så snart bliré go´mat :)
 
I morgon ser det ut som det ska bli ännu härligare väder. Jobbar dock dagen, men hoppas få njuta av en skön eftermiddag/kväll som idag. Höna-pönorna har blivit allt mer bekväm och trygg. Idag var dom ute självmant och verkar lyda sin tupp. Han håller verkligen ordning på sina bönor ;) Längtar såå tills dom är bekväma nog att börja värpa!!! Första ägget är alltid nått alldeles speciellt. 
 
Vi har byggt ut sommarhagen nu till hästarna, så nu har vi dom precis nedanför huset, och det är fantastisk utsikt från köksfönstret. Sassy gör stora framsteg och det är framförallt galoppfattningar som övas och det går bättre och bättre. 
 
Herregu´... hör ju hur det låter... allt jag skriver är ju sååååå fantastiskt *haha*, men just nu så äre verkligen bra. Vi är HEMMA här på landet, vi har (äntligen) våra djur igen, och just nu är vädret fint. Då finns de ju inge å klaga på, eller hur?! Lär nog inte va lika positiv näre börja bli höst/vinter... vet vad vi har att vänta.... kallt hus, kliva upp i ottan för å elda för å få nån värme...skotta sig ut för att överhuvudtaget kunna ta sig till jobbet... bläääää.... MEEEEEN, det är låååångt dit, så det vill jag inte ens tänka på nu :)
 
Kanske blir ett kvällsdopp??

Äntligen höns !!

Jag får ta tebaka de jag sa om att det verkade va en oseriös gubbe som inte ville sälja nå höner åt oss... tydligen var gubben över 80 år och var svärfar åt någon dam som hade en fin gårdsbutik och gladeligen sålde höns åt oss. Inte lätt å hålla reda på alla som vill köpa höns när man kommit upp i åren. Hur som helst, 7 vackra flickor har nu flyttat in till våran tupp Sören och hans namnlösa donna. Dom är fortfarande jätterädda och har inte funnit sig till rätta. När jag gick ut te dom så låg dom ihopkurade på precis samma ställe som när vi släppte in dom igår. Stackarna. Föste ut dom alla idag, men det var inte heller så poppis. Dom hoppade tillbaka och ville in. Jaja, det lär la ta nå dar innan de känner sig som hemma och kan gå här å picka och sprätta fritt.
 
Enda bilden jag lyckades få var på 3 pönor som står i ingången lixom... Åååå, de är så himla fina. Är så lycklig !!
 
Å på tal om hönor... det blev kyckling till middag idag. Har ju jobbat dagen å möttes av hungriga barn när jag kom hem :) Gjorde en favorit, nämligen pankopanerad kycklingfilé och klyftpotatis. Hur gott på en skala?!?!  Delar alltid kycklingfilé på mitten, alltså så det blir 2 platta bitar. Sen steker jag i olivolja och panerar som vanligt i mjöl, ägg och panko. Hade köpt hem den "nya" låtsas-bean...asså kvarg-bea, eftersom den är "nyttigare" än vanlig, och mitt betyg blev... - helt okej.  Asså INGET går ju upp mot en riktig bea, men det går ju inte å tröcka i sig var å varannan dag, så att byta ut mot denna kvarg-variant går för sig, i alla fall emellanåt. Besviken är jag dock när jag läste innehållsförteckningen. Sötningsmedel har dom tillsatt!!! AVSKYR sötningsmedel!! Är ju inget fan av light-produkter och absolut inget där sötningsmedel är tillsatt, men men... jag kommer köpa den igen eftersom jag är TOKIG i bea och helst skulle vilja ha det till typ allt, men det är ju inte speciellt nyttigt som alla vet :)
 
Nu ska jag klippa min käre son, sen joxa lite mä nått ute (finns alltid nått å göra) å sen bliré ett glas rosé och en film för jag har sovmorgon i morgon eftersom jag jobbar kväll *hihi*

Go´ förmiddag :)

Ja det bjöds på blandat väder igår igen, mestadels fint, så vi tillbringade den största delen ute. Vi startade operation-röja-bort-bröte och gick igenom några av alla förråd och det hela slutade med en härlig brasa där det verkligen lättade i själen när man såg allt rat brinna upp till inget annat än aska :) Tjejerna pysslade med hästarna, och Leon varvade med att hjälpa oss, cykla, kasta frisbee och spela lite dator. Avslutade kvällen med att se "Flightplan" tillsammans. Somnade runt midnatt och vaknade tack och lov runt 10 idag. Härligt med sovmorgon. Idag är min sista lediga dag innan det vankas jobb igen, men nu är semestern nära. Bara 8 arbetspass kvar, sen väntas 4 långa (?) lediga veckor :)
 
Jag tänkte försöka nyttja denna lediga dag till fullo idag... eller *haha* mä tanke på min sovmorgon, och att jag fortfarande inte klätt på mig trots att klockan är 12 så vette tusan ;) Jaja, jag lär nog hinna mä en del. Tänkte pyssla lite på övervåningen, som INTE är klar. Men å andra sidan så kommer den inte heller BLI klar innan vi har byggt ut, eftersom tjejerna bor i hallen i väntan på sina nya rum som inte ens är påbörjat ännu :) Men men, det blir nog bra tillslut. Ska sätta upp lite gardiner i alla fall och kanske röja lite mer bland kläderna våra. Insåg att jag trots massvis av rensande har så sjukt mycket kläder som jag troligen aldrig kommer att använda utan det tar bara massa onödig plats. Få se få se om jag kanske bjuppar på nån bild sen...
 
Vet ni, på onsdag ska jag TRÄNA !!!!! Japp, nu vare längesen en entrade gymmet, men på onsdag innan jag kliver på mitt kvällspass blire en timmes gym :) Har faktiskt tränat här hemma ska ni veta. Har lassat massor mä hästskit och DET är ett träningspass. Kratta gräsmatta är ett träningspass, liksom rensa ogräs och bära bort bröte till brandhögen :) Sen har jag hittat en träningsmojäng *haha* som faktiskt är skitbra. Vete tusan vad det är egentligen, men det är som en spänd fjäder som man böjer och det är för jäkla jobbigt i alla fall. Tror de är nått jag köpt för massor mä år sen å aldrig använt, men nu jäklar ;)
 
Typ en sån här grej äre ;)
 
Ha nu en härlig dag alla fina. Dags för mig å sätta igång om de ska bli nå gjort. Puss & Kram sålänge ❤️💜💚
 
 
Visa fler inlägg