Fjortis och fisketävling !

2017-07-08, alltså i lördags så fyllde vår älskade Leon 14 år. Våran lillbubbe...som inte är så himla liten längre ;) Herregu´ nu är han fjortis!! Jag jobbade ju hele helgen, så det blev en tidig uppvaktning på lördagmorgon, runt 6-snåret så vi skulle hinna innan jag skulle fara in å jobba. Skönsång (?!), frukost på sängen och paket naturligtvis. Allt som hör till när man fyller år. Henrik å barna for upp till stugan i Hissjön på morgonen, och jag for efter att jag slutat. Det var ju dags för den årliga fisketävlingen, och jag hann ju inte vara med å fiska detta år, men jag kom precis lagom till invägningen och det hade gått bra för barnen i alla fall :)
 
Kära svärmor Britt och hennes Thorvald bjöd som vanligt på fantastisk god mat, grillat, och vi hade supertrevligt tillsammans, och faktiskt riktigt fint väder. Leon vann ungdomsklassen - och det var såklart extra kul eftersom han dessutom fyllde år. Alexander kammade hem vuxenklassen, så än en gång regerade familjen Eliasson. Grymt !!!
 
Det blev tidig hemfärd för vår del. Jag skulle ju upp klockan 06 å jobba på söndagen, så redan vid 22 tackade vi för oss och for hemöver. Söndan-morgon som sagt - uppe tuppen, iväg te jobbet, la´familia var hemma, och när jag kom efter efter arbetsdagens slut stod det tacos på middagsbordet. Eftersom vi var i stugan på själva födelsedagen så fick Leon välja mat på söndagen, och självklart blir det tacos när bubbas får välja :)
 
Duktiga Tindra hade bakat en  G U D O M L I G T god tårta. Kladdkakebottnar med jordnötsmousse och Nutella-ganache. Asså jag var i himlen... typ godaste tårtan ever !!!! Hon är så sjukt grym på att baka och kombinera olika smaker. Inga färdiga recept där inte utan hon provar sig fram till vad som blir smarrigt, och än en gång lyckades hon med bravur!! Och det viktigaste av allt, Leon var supernöjd :D 
 
Sen avslutades ju gårdagen med Kerstin. Asså sicken lycka!!! Första natten har gått jättebra, och redan idag så börjar Sven acceptera henne. Med Allan går det lite trögare... han är ju van att vara "ensam bäbis" och han blir svartsjuk märker jag. Men som sagt, man får ge det ett par dagar, så är jag övertygad om att de snart är de allra bästa vänner.