2017-07-19

Den är skev och inte det snyggaste jag gjort, men jag har byggt den alldeles själv, utan tumstock och bara använt mig av ögena ;) Såga, skruva och taadaaa... en egen ram runt komposten, blir liksom lite snyggare och mer praktiskt eftersom den ska hålla värmen framöver. Som synes så är det inte klart. Ska blanda i lite mer hästskit och sen lufta och vattna, och sen äre bara å fylla på med allt hushållsavfall. Mindre sopor = bra för miljön.
 
Sommarvärmen fortsätter att lysa med sin frånvaro, och jag är glad att vi i alla fall fick EN fin dag förra veckan. På kvällarna är det mellan 8-11 grader, och dagtid får man vara glad om det stiger över 15. Helt sinnessjukt!. Vilken skitsommar rent ut sagt!!! 
 
Igår hade vi röjardag på förmiddagen, och tur var väl det eftersom det börja spöregna på eftermiddagen. Vi samlade ihop massa järn/metallskrot och for till återvinningen med det, och det känns alltid för jäkla gött att bli av med bröte. Nästa gång blir det plastinsamling. Har hur mycket som helst som måste fraktas iväg på släpvagn.
 
Hann ta en skön och svettig prommis i skogen igår också, precis innan störtskuren. Ska ta samma sväng idag, för jag har ju inte tränat så mycket på slutet. Iofs blir det ändå ganska mycket "hemmaträning" med allt som hör lantlivet till, så still sitter jag inte :) Längtar tills blåbären kommer. Vi har huuuuuur mycket som helst upp i skogen våran, och det bästa som finns är när frysen är full med bär.
 
Idag var vi iväg å storhandla, jag har fått min bil fixad, eftersom den inte gick igenom besiktningen (!!!). Henrik är å besiktar om den nu, så jag håller tummarna att den blir godkänd. Emmie är hos en kompis och ska sova där, och vi andra håller oss hemma...å grejar... :) 
 
Alla djuren mår finfint, och höna-pönorna har äntligen börjat ut i höggräset och picka. MEN - de har inte börjat värpa än, å jag blir så less!!! Känns för jäkligt att behöva köpa ägg måste jag säga... men men, det är la bara å ha tålamod... kommer jubla dagen då första ägget läggs!