Dag 5/10

...med tratten... Men nu har vi blivit lite mer avslappnade här hemma. Kerstin får vara utan tratt hela tiden när vi är med henne. Hon bryr sig inte om såret över huvud taget. Och det är föresten inte ens ett sår, utan ett ärr. Torrt, fint och alldeles läkt. I alla fall på utsidan. Hon lider så med tratten på. Stackars lillgumma. Och sen började jag bli orolig över att hon ska få nå blöt-exem på halsen, under hakan. När hon dricker (ja när ALLA SharPei dricker) så blöts hela hakan och allt skinn därunder ner ordentligt. Detta torkar ju snabbt i vanliga fall, men med en plasttratt runt i kring så kan det aldrig torka. Jag är extra noga nu och torkar henne med en handduk när hon druckit, men som sagt, idag är hon nästintill trattfri, och den får åka på ikväll när det är dags att sova under natten.
 
5:e dagen med antibiotika också. 2 dagar kvar. Guud som jag räknar ner allting. Sen äre ju ett bra tag kvar tills hon får springa lös, men men - det är bara att härda ut.
 
Vet ni, jag har beställt en MUNKORG !!! Huua vad hemskt kan man tycka, men efter att ha fått tips av veterinären, samt läs åtskilliga inlägg på da´ internet, så har jag kommit fram till att det är bästa lösningen.
 
 
Hon ska få ha den på sig här hemma på gården bara, när hon är lös. Så kan hon andas/flåsa bäst hon vill, men inte tugga i sig nått olämpligt. Och det är ju det hon gör. Allt som kommer i hennes väg äter hon. Allt från hönsskit, pinnar, löv, stenar etc. etc. Har ALDRIG varit med om en hund som gör så!!! Känns skittaskigt med munkorg, men jag har läst hur man ska vänja sin hund vid den. Munkorgen ska ses som ett tillfälle när man får göra roliga saker, inte som ett straff. Vi sätter på den när hon släpps ut, samtidigt som hon får godis, och tas av när hon kommer in. 
 
Ja vi får prova helt enkelt... sen äre såklart inte tänkt att hon ska ha den här för all framtid, utan tills hon inte är så valpig längre, och ska smaka på allt :) Hon ska ALDRIG ha den på promenader eller när hon är under uppsyn...
 
Huvva, tycker ni att jag är en hemsk människa nu? Hoppas inte, det är för Kerstins bästa ❤️