Dag 2 av 3...

...på min ledighet alltså :) Och vad har jag då hittat på dessa dagar då det inte hägrat nå sjukhusjobb över huvudtaget. Jo igår gjorde jag nått som jag inte gjort på många år...sen jag var mammaledig kanske (alltså typ 12 år sedan) nämligen tillbringade dagen i Birsta med en vän. Dagen började med att jag skjutsade barnen till skolan, sen for jag hem till Sussi och blev bjuden på fika. Efter det tog vi bilen, Sussi och jag till Birsta och gick på Ikea, Rusta och en sväng inne på Birsta City. Ja asså i Birsta har jag ju varit under de senaste 12 åren, men inte tillsammans med någon annan *haha*. Kändes hur mysigt som helst att gå fär och kika och småprata om allt och inget. Mer sånt tack. Det var jäkligt lite folk, vilket var himlans skönt. Ogillar skarpt trängsel och mycket folk nämligen... 
 
Det blev lite shopping också. Köpte bla en "bänk" till köket. Ja det gäller ju att tänka till nu när köket blivit mindre, och den här bänken gjorde susen. Det blir liksom lite trångt att knö in en eller två stolar där på kortsidan mot fönstret tycker jag. Bordet kommer alldeles för långt ut, men nu med bänken så kan två stycken sitta hur bra som helst, och elementet/väggen bakom blir liksom ryggstöd. Sen köpte jag lite annat krafs, såsom en väggspegel till Tindras rum, lite ljus, en stekpanna och lite annat smått å gott.
 
Hängde med Sussi hem en sväng efter vår shoppingtur, och väntade in tiden så jag kunde hämta barnen. Det som var tänkt att bli en förmiddag blev en heldag, och det är jag väldigt glad för ❤️ Väl hemma blev det inte så mycket gjort... Jo vi lagade mat. Leon ville laga mat (för ovanlighetens skull) och med lite guidning så fixade han kyckling i currysås med ris. Min duktiga pojke. 
 
Idag fick barnen ta bussen till skolan. Själv så grejade jag på här på morgon/förmiddag. Har städat ordentligt i köket, samt dammsugit nedervåningen. Det dras ju så mycket damm/spån å skit å allt vad det är från "byggarbetsplatsen" på övervåningen... men men, det är ju bara ett kort tag till, sen äre klart å vi kan städa. riktigt igen :)
 
Det har varit värsta sommarvärmen idag. Satte på Kerstin munkorgen å hade ytterdörrn öppen så djuren kunde springa fritt. Hon bryr sig inte om munkorgen över huvudtaget. Är så glad att det funkar. När jag är ute, då behöver hon inte ha den, för då har jag koll, men när jag är inne å grejar å hundarna springer ute, ja då är den perfekt!! 
 
Emmie tränade hoppning med Kerstin idag. Gick jättebra, och hon fick belöning (hudgodis) efteråt. Tror Kerstin skulle kunna göra typ vad som helst bara för att få nått i mun!! Asså jag har aldrig varit med om någon så matglad hund som lilla Kerstin. Hon skulle ta mä tusan kunna äta jämt om hon fick bestämma :) (lik sin matte???)  Vi har ju haft ett problem en längre tid, å det är ju att hon hetsäter. Ja asså hon kastar sig över matskålen, och typ inhalerar maten i ett nafs, sen kräks hon upp det på en gång...och ja...mumsar i sig det igen... jättefräscht...*NOT* och inte vidare bra för lillmagen.
 
Men så frågade jag min kära vän GOOGLE, och tydligen var detta ett ganska vanligt problem hos hundar, dock aldrig hos någon jag haft tidigare... fick tips om att köpa en "anti-hetsätningsskål" och igår slog jag till och bestämde mig för att testa. Gruvade mig lite för hur fasen hon skulle få ner stornosen..men vet ni, det gick hur bra som helst. Det tog låååång tid för henne att äta, och INGE kräks!!!! Är så himlans glad. Måste vart en riktig smartnisse som kom på den dära uppfinningen.... undra om den skulle funka på en annan oxå *haha*
 
Har fortfarande inte vågat släppa ut hönsen i det fria än. Har ju inte sett te räven nå mer, men man vågar inte chansa. Idag röck jag upp sallad från landet och slängde in te dom. Naturligtvis har vi myst lite också. Passade på att fixa lite inne i hönshuset oxå, fylla på med vatten och självklart plocka ägg :)
 
På spisen står en stor panna med köttfärssås och puttrar. Blir senmiddag för älsklingarna idag eftersom det är sånt finväder å tjejerna är ute och rider. Kommer räcka till lite matlådor också, alltid bra :) I morgon ska jag ta itu med tvätten, och sen på eftermiddagen ska vi på "Welcome-talk" med Leons mentor. Emmie och Tindra har samma mentorer detta år, men Leon har fått en ny. Spännande.
#1 - - Åsa Lundgren:

Det känns som det finns mycket att blogga om nu sedan ni kom till huset - så glad att ni trivs. Hoppas på dejt snart :-)