2017-08-18

Har jobbat 5-dagars plus ett dubbelpass så nu vare gött å va ledig 2 dagar. Igår och idag. I förrgår var jag sopslut. Blir väl så nu när man liksom ställt om sig igen å är uppe med tuppen och fortsätter att jobba hemma till sena natta. Somnade som en dö säl på soffan strax före 22, och sov till nästan 10 vilket betyder TOLV timmar sömn... Vad är nytt på renoveringsfronten då? Tja... har gjort klart sovrummet nu, men det som saknas är att jag ska sätta upp nå foton av barnen på väggarna, och jag har inte fått upp det än så därför har jag inte velat fota å lägga ut nå bilder än. Måste bli heeeelt klart först innan jag visar *hihi* (kanske senare i eftermiddag)
 
På övervåningen händer det grejer... gamm-väggarna är nedrivna och strax åker nyväggarna upp. Vi har jagat dörrar och det har inte varit det lättaste. Vi vill ju ha gamla spegeldörrar helst, och så vill vi ha karm till och vi har letat på Blocket. Vi hittade ju en för ett tag sen som vi har som sovrumsdörr. Sen hittade vi en till som vi köpte i torsdags. Sen hittade vi sista på kära Facebook. Jag efterlyste och fick napp av en bekant i Söråker, så nu är vi dörrkompletta :)
 
Jag målade klart sista timmerväggen i köket i förrgår. Den skulle jag egentligen ha målat för flera år sen, när jag sist gjorde om i huset, men jag var så spyless på slutet att jag lät ena väggen vara *haha*... men nu har jag ju fått ny energi så då blev även den väggen vit. Snyggt som attan!
 
Denna bild tog jag när jag höll på. Man ser tydlig skillnad där jag målat andra lagret och inte. Bry er inte om stöket runt i kring, vi är som sagt mitt upp i renovering :) Blir en ny bild på hele köket när allt är klart, dvs typ nu...ska bara städa undan lite ;)
 
Nu har vi bara EN "original-timmervägg" kvar i vårt hus, och det är ena sidan i sovrummet. Vi tror att vi behåller den så, mest för att det "kan va kul" (kan det??) att ha kvar en vägg orörd sen huset byggdes typ 1000 år före kristus *haha*. Jag älskar VITT och skulle nog helst se den målad, men där är vi inte riktigt överens, kärleken och jag, och eftersom jag fått bestämma typ allt annat i huset så gör det mig ingenting att den förblir omålad ❤️
 
På tal om VITT, så äre nämligen så att det fulaste jag vet är saker som är träfärgade. Ful-furu och övrigt trä. Usch och blä!!! Kan passa finfint hemma hos andra, men INTE HÄR !!! Tänkte låta en stol stå inne i sovrummet, alltid bra å ha nått att hä grejer på, plus att Henrik brukar hänga upp kläder på en sån där "hängare" (vet inte vad det heter!!) så för att inte bli utslängd av mig så fick dessa saker också kläs i den vackra färgen vitt :) Har bara målat första lagret som ni ser (på stolen) och "hängaren" - ja det kommer efter-bild SEDAN!
 
Medans jag väntar på att färgen ska torka så har jag bla. städat kylen (välbehövligt!!) och fixat en älggryta som står och puttrar på spisen. Det blir våran fredagsmiddag :) Har tagit fram en hel fryst laxsida som får tina tills i morgon, för då kalasar vi te´ dä med lax, färskpotatis och romsås! Igår lagade jag också lite mat och frös in i matlådor. Bara enkla grejer såsom korv-stroganoff och ugnspannkaka. Perfekt för barnen att ta fram och tina efter skolan om t.ex både jag och Henrik jobbar. Tänk på onsdag börjar dom igen. Då äre slut sommarlovet... huvva... jag som tycker de är så gött när barnen är hemma. Skulle vilja att det var lov jämt *haha*
 
Tindra har en kompis som bor här några dagar. Och det roligaste av allt är att hon tagit med sig sin häst hit, så nu är alla 3 (Tindra, Emmie + Tuva som kompisen heter) ute och rider och resten av tiden ägnar dom i stallet. Gäller som sagt att passa på innan allvaret börjar :) 
 
Själv ska jag fortsätta evighetsprojektet här hemma... dvs städa... kan inte greja nått på övervåningen eftersom Henrik är å jobbar, för jag fixar lixom inte att börja regla själv tror jag... passar på att leta ful-grejer som kan målas så länge... å så fixa fint såklart så jag kan ta lite foton å lägga ut utan å skämmes ;)