Man ä ju bara mänska...

Det där med tystnadsplikten inom jobbet är inga problem, men med känslorna kan det ibland vara värre. Man gör sitt jobb, man arbetar med det man brinner för (hjälpa andra) men så ibland blir man lite extra involverad och berörs extra mycket. Denna vecka har det hänt ett par gånger, alltså att jag blivit lite extra berörd av olika händelser, och då gäller det att tillåta sig att HA dessa känslor, i varje fall när man kommer hem. Det behöver väl egentligen inte vara nått dåligt, utan snarare tvärtom. Man är inte mer än mänska, och den dagen man slutar KÄNNA, ja då äre nog dags å sluta jobba. 
 
Hade hövvevärk när jag kom hem från jobbe idag. Vila en stund på soffan och nu känns det lite bättre. Blir pizza till middag. Palla laga mat en fredagkväll... nä, inte idag. Blir fusk idag. Japp, så fåre bli. Kära mamma sitter på tåget och anländer om ett par timmar. Ska bli såå mysigt att ha henne här igen <3 Kanske vill hon ha pizzarester när hon kommer *haha*, nä men asså jag har planer på massa go´mat vi ska äta när hon är här, men det blir med start imorgon. Ikväll får pizzerian som sagt stå för maten, det funkar det mä ;)
 
 
Trevlig fredag mina vänner 💋💋💋

Men dra mä så slö en ä...

Vaknade strax efter 09 av telefon. Älsklis som väckte mig, och det "fick" han faktiskt göra utan at jag ble´ tokig, för jag avskyr att sova bort hele dan, och det KAN jag jö om jag inte blir väckt ;) Kaffe, slökoll på tv och dator... ganska skönt och kändes välbehövligt. 
 
Har fått lite gjort idag i alla fall. Har haft (och har fortfarande) mat på spisen hele dan, för idag äre matlådetillverkning nämligen. Det står en älggryta och puttrar fortfarande, jag har gjort köttfärssås, har en lasagne i ugnen och ska strax göra en laddning korvstroganof också. Sen blir det kasslergryta och älgfärsbiffar också. Som ni ser så äre enkel mat, men jag tänkte att jag lagar sånt som går bra att frysa in, och snabbt ta fram när man är för lat för å laga middag. Och så blire nå matlådor att ta mä te jobbet oxå :) Blir inte superekonomiskt att köpa mat varje dag, även om det är gött å bekvämt.
 
Jag har även varit redig och städat kylen idag, Herregu´, varför gör en inte det oftare? Eller det kanske alla ni andra gör typ en gång i veckan?? Här får en va glad om det blir en gång i.... ja det vette tusan när det hände sist. Usch, snuskvarning på den ;)
 
Har även hunnit med att kika klart på dokumentärserien vi börja se för nå dar sen. "Making a murderer". Ja... vad ska jag skriva?! Ja jag är så förbannad och frustrerad att jag skulle kunna kliva på första bästa plan till staterna och slå in hövvena på vissa männskor 🔫🔫🔫. Vill inte skriva för mycket, om ni är fler som inte sett den. Men vill ni se nått gripande så se serien !!! Finns på Netflix. Ge det några avsnitt, då de 2-3 första är lite sega, men sen är man fast.
❤️ Steven Avery ❤️
I mörrn blire dubbeljobb igen. Men det kan jag gott ha efter att ha slöat hemma en hel dag ;) Först dagspass på IVA, för att sen ta hissen upp 7 våningar och avverka ett kvällspass på Kardiologen. Sen äre nedräkning. Mamma, lilla mamma som änätligen kommer hit igen. På fredag hämtar vi henne på tågstation och släpper inte hem henne i första taget ;) Nåja... tror hon har en tågbiljett bokad efter en vecka hos oss... men men... vi får se om vi lyckas övertala henne att stanna längre *hihi*
 
Tänkte för ett kort tag att kommentera mordet på 22-åringen... ni vet där ett ensamkommande flykting"barn" (!!!) mördat en oskyldig ung tjej... men jag tror jag avstår. Ni vet vad jag tycker... men jag har sån jäkla lust att se Mr vidrigast-i-världen (Löfven) i ögena och fråga om han är nöjd nu!! Nöjd med att "med öppna armar släppa in allt och alla"... Ja jises...vad säger man?? Helst inget, för då är en ju rasist. Eller hur var det nu? Är man rasist för att man inte tycker det är okej? Är man rasist för att man är emot kvinnoförtryck, gruppvåldtäkter och annat? Nä men vad bra :) Jag är ju inte det. Jag respekterar alla människor. Alla människor som är goda och snälla. Sen skiter jag i vilken hudfärg människan i fråga har, och jag bryr mig inte det minsta om vilket land man kommer ifrån. Så länge man är en snäll och godhjärtad människa. SÅ borde alla resonera. Tycker jag då´rå :)
 
Näpp, dax å fortsätt mä maten... 🍴 Pöss alla godingar 
 
 

2016-01-24

Ja men trevligt vi hade igår :) Det var så himla kul å få bju hit lite finfölk på middag. Känns som längesen nu. Jag jobbade ju dagen först å sen vare bara hem å röja i stöket och börja laga mat. Tack å lov har jag ju världens bästa familj som hade fixat å donat en hel del hemma, så det var inte såå mycket över till mig, mer än matlagningen som jag själv gärna vill ha kontroll på. Gjorde potatisbakelser med västerbottenost, baconlindad fläskfilé, stekta färska champinjoner, lite go´sallad och en smarrig sås med massor av vispgrädde i + en skväll Morbergs rödvin. Ja just ja. Fixade egengjort vitlökssmör oxå, som skulle va pricken över i på fläskfilén, men dement-Maria glömde bort det, så när vi hade ätit klart å en skulle ställa in resterna i kylen såg jag det orörda vitlökssmöret som jag glömt å plocke fram... Gaaaahhh, irriterande !!! Jaja, maten gick ner ändå, men som sagt - mitt älskade vitlökssmör hade verkligen piffat till maten... men men, vi får la äta det idag... *suck*
 
Jag å Anneli har länge pratat om att vi måste ses och jag är så glad över att det äntligen blev av. Käka lite go´mat, dricka lite vin, å så massa tjöta på det. Bättre än så kan en kväll knappast bli <3 Så tack fina goa Du å din familj <3
 
Anneli och jag... bild dock ej tagen från igår *hahaha*
Vaknade av att jag var svettig som en gris. Jag trodde då aldrig det skulle hända mig, men nu måste jag få klaga över värmen. Ja inte utomhus såklart, men inne i lägenheten!! Heregu´det är så en saknar det 16-gradiga köket i Hässjö vissa dagar. Känns som vi har typ 30 grader i lägenheten emellanåt, och det verkar inte bli svalare fastän vi drar ner elementena. Så här står nu fönstrena på glänt så vi inte ska behöva drabbas av fullständigt värmeslag. Värst äre på natten. Asså man mår ju bäst av att sova svalt, och det kan jag då lova att vi INTE gör nu *suck*...  
 
Så vad står på schemat idag då? Än så länge bara slapp i la´sofa, och sen blire kvällsjobb på IVA. NU - ta en kalldusch ;)
 
Visa fler inlägg