2016-12-31

Ja men ett inlägg 31 dec 2016 kan man väl bju på :) Alltid kul å se tillbaka på om inte annat. Vad har hänt senaste veckan då? Jobbade ju juldagen och annandagen och typ alla andra dar. Har blivit något extrapass också, så jag har i alla fall inte legat på latsidan när det gäller jobbet... På annandagen var det hopptävling för mina tjejer. Tyväääääär kunde jag ju inte va med och se, men Henrik, Krille och Isabell var med, och det fotades och filmades så jag fick se i efterhand. Tindra tävlade Vesta i 85 cm och red felfritt och tiden räckte till en grym 3:e plats. Emmie red Masse i en clearround på 65 cm och även hon gick felfritt och fick rosett. Som vanligt superstolt över mina världsbästiga flickor ❤️ Tyvärr blev det lite suddiga bilder, men håll till godo, tycker man kan se tjejerna och hästarna ganska bra ändå 😍
 
På kvällen fick vi besök av Alexander och hans Nelly, Krille och hans Isabelle, samt svärmor Britt. Lagade go´mat och bjuppa på nämligen. Till förrätt blev det västerbottensostvåfflor med creme fraiche, rödlök och rökt lax, till varmrätt åt vi helstekt älgfilé med potatisgratäng och rödvinssås, och till efterrätt blev det saffranskladdkaka (som Emmie hade bakat) med vit choklad och lingongrädde. Vart himla gött, och jag tror våra gäster tyckte detsamma. Hade en himla mysig och trevlig kväll, tack fina ni för att ni kom ❤️
 
I tisdags var jag och Henrik på SPA (igen) Spa Maskrosen nere på stan, och det var ju än en gång fantastiskt skönt med bad och massage. Avslutade med en 3-rätters middag på "En liten krog" eftersom det ingick i presentkortet vi utnyttjade, och enda nackdelen var ju att man inte fick välja mat själva, utan menyn var förbestämd. Å jag ä ju inte den som är den. Jag är ju en sån som äter nästintill ALLT, men det finns ju några få saker jag verkligen inte klarar av, utan som jag verkligen tycker smakar vidrigt, och det är: Krabba, lamm, och chevré. Tycker verkligen det smakar skit rent ut sagt, så därför äter jag det aldrig. M E N, vad tror ni menyn bestod av?? Jo, såklart... : Förrätt: Friterad krabba, Varmrätt: Lamm med chevré... och slutligen desserten: som var vanlijglass med kanderade nötter och salt kolasås. Desserten var ljuvlig !!!! Ja, vad gör man... jag smakade såklart på krabban, men det slutade med att Henrik fick den och jag åt upp salladen och mangosalsan som var till. Lammet var troligen alldeles perfekt. Uppläggningen var superfin, den låg på en bädd av krispiga bönor och nå knapriga "smulor" av nått slag. Serverades med en krämig potatispuré. Hur som helst, fantastiskt gott. Smakade på lammet och gav det verkligen en chans men asså lamm-smak är vidrigt i min mun, så det gick inte utan Henrik fick hela min köttbit. Plus all chevre som var smulad runt om. Så jag kan inte klaga på maten, eftersom det inte var något jag själv valt. Jag skulle gissa att om man gillar lamm så skulle denna maträtt vara en riktig 10-poängare, men för min del...asså nej tack. Stort plus dessutom för mysigt ställe, och fantastiskt bra service och gullig personal !!! Dit kommer vi gå igen, men då väljer vi själva ur menyn ;)
 
Här kommer nå bilder inifrån Spa Maskrosen :)
Nu är jag ledig i dagarna två. Kommer skriva om våran nyårsafton här på bloggen i morgon. Vill önska er alla ett riktigt gott nytt år, så hörs vi 2017 igen. Puss & Kram alla godingar