"Minisemestern"

Ja var ska man börja.... har inte haft nån alls blogglust i och med allt som hänt. Det här senaste rånet tog verkligen musten ur mig. Asså jag pallar inte. Bläääääää.... och så kom ju domen nyss från förra rånet, det som var den 3 februari i år. Han som rånade, inte bara oss utan 2 butiker till + hade en lång rad med andra brott...jo han blev dömd till "SKYDDSTILLSYN med föreskrift om särskild behandling" !! Nu visste jag inte vad det innebar, men googlade fram följande:
 
Skyddstillsyn är en påföljd i frihet. Det innebär att den dömde får en prövotid på tre år och står under övervakning det första året. I vissa fall kan domstolen döma ut längre övervakningstid. Frivården ansvarar för övervakningen. Vid misskötsamhet kan övervakningsnämnden förlänga övervakningen, som längst fram till att prövotiden går ut.

Skyddstillsyn med föreskrift om särskild behandlingsplan (kontraktsvård)

Skyddstillsyn kan kombineras med föreskrift om en särskild behandlingsplan, så kallad kontraktsvård. Kontraktsvård kan bli aktuellt om missbruk eller något annat som kräver behandling väsentligt bidragit till brottsligheten. Istället för att dömas till fängelse kan den dömde få behandling för sina problem. Kontraktsvård kan i regel motsvara max två års fängelse. I domen ska stå hur långt fängelsestraff kontraktsvården ska motsvara.

Alltså jag tycker det är ett för jäkla lindrigt straff !!! Han kommer få bo på lyxhotell (=behandlingshem) och "straffet" för all skit han gjort blir att behandlas att bli drogfri !!! Okej, skitbra om han kan bli fri från droger, men sen då ?? Borde han inte hamna i fängelse ett par år för att sona sina brott ?? Nä just det ja, vi bor ju i Sverige. Världens mesigaste land när det gäller kriminella. Ett stort jäkla skämt är vad det är !! 
 
Jaja, nog om det (för tillfället)...
 
Trots eländet så hade vi det väldans bra på vår lilla tripp nere i södern :) Vi var hos mamma på torsdagen, åt god mat och bara hade det bra, sen på fredagen började vi dagen med att fara ner till Varberg och hälsa på min kära mormor. Hon såg som vanligt strålande ut och jag kan inte fatta att hon inte åldrats en dag de senaste 25 åren. Pigga, fräscha, fina fantastiska mormor <3
 
92 år ung, och vacker som en dag !
 
Henrik var överlycklig för mormor överraskade med dagsfärska räkor. Något som inte finns att köpa här. Sen bjöds vi på ett överflöd av go´fika, och satt och pratade och hade mysigt. Barnen fick presenter, och den tjusigaste av alla var en jacka som Tindra fick. Mormor hade köpt den till sig själv men ångrat sig, och det är helt otroligt att hon har samma storlek som Tindra (som är 12 år !!!) och har dessutom så långt ifrån "tantig smak" man kan komma. Tindra fick denna exklusiva jacka (mormor köper bara det allra bästa), och själv är jag lite ledsen att jag inte är tusen storlekar mindre så jag också kunde få lite kläder av henne *hahah*.
 
 
 
 
 
 
 
Efter besöket hos mormor, som liksom alltid är höjdpunkten med våra "söderut-resor". så var det dags för nästa höjdpunkt, U L L A R E D !! Jag kan stolt erkänna att jag ÄLSKAR Gekås, och som ni säkert vet är jag ett stort fan av "Morgan & Ola-Conny". Så gissa om lyckan blev total när den första människa vi möter när vi kliver ur bilen är... MORGAN *haha*... Han är verkligen ett äkta original !! Sicken sköning asså ;)
 
Älsklis träffade honom lite senare och hade en liten pratstund med honom utanför :)
 
 
Nä, nu måste jag skynda för jag ska skjutsa tjejerna på träning. Fortsätter bloggandet när jag kommer hem igen.

Helvetes jävla idiotjävlar !!!!!

Hade tänkt att blogga om hur mysigt och trevligt vi har det...lägga ut fina bilder och berätta hur vi njuter här nere i Borås/Varberg/Göteborg, men det får bli vid ett senare tillfälle... Den lyckliga rosa bubbla vi nyss befann oss i sprack när jag ikväll fick ett samtal från en av mina kära anställda på butiken, att hon blivit rånad !! IGEN !!!! Och det var samma tjej som förra gången som jobbade. Nu har hon blivit rånad 2 ggr inom loppet av 2 månader, och min butik har blivit utsatt 3 gånger på 2 år.
 
Jag är så jävla förbannad att ni inte kan ana. Fyyy faaaaan !!!!! Skulle jag få träffa personen i fråga skulle jag göra mig förbannat olycklig och troligen hamna i cellen bredvid hans kvarlevor. 
 
 
Och inte fasen gör det saken bättre att man sitter 80 mil därifrån... och inte spelar det någon roll om jag skulle sätta mig i bilen och fara hem. Vad ska jag göra? I morgon och på måndag ska jag och Henrik på den stora Axfoodmässan.... på tisdag kommer vi hem... då måste någon förändring ske, för det här funkar inte längre. Och NEJ, jag kan inte ha dubbelbemanning på kvällen. Då skulle jag lika gärna kunna sätta butiken i KK omedelbart. 
 
Jag får komma med nått annat. Nu jävlar blir det tag med hårdhandskarna för det här ska inte få hända igen. Ingen som försöker råna min butik kommer ta sig utdärifrån innan polisen kommit. DET ska jag personligen se till ! Nu jävlar får det vara nog !!! Jag kommer fullständigt skita i fjantiga svenska lagar om att man inte får ha pepparspray och diverse andra tillhyggen. Så det så !
Visa fler inlägg