Måla om !!

Vi var bortbjuden på middag till ett trevligt par i Söråker i söndags och jag måste säga att deras hem var ett av de finaste och hemtrevligaste jag varit i. Blev så himla inspirerad att jag igår for till Byggmax och köpte målarfärg och penslar och satte igång med operation ommålning i hallen. Vår hall kan vara något av de fulaste världen skådat. Och jag har liksom inte haft ork eller lust att göra nått, men så "plötsligt händer det" och då äre bara å köra på.
 
Det jag gör är att jag målar timmerstockarna vita. Vi har ju liggande timmer från början av 1800-talet i ca ½ huset. Jag har inte bestämt hur mycket vi kommer måla över än utan kommer ta en sak i taget. Timret har ju sin charm, men man kan ledsna och det blir så mörkt, men jag kommer ha kvar timret i köket och på övervåningen. 
 
Det går ju liksom inte att ångra sig sen och ta bort det vita... Men hall och sedan vardagsrum ska få vitmålat timmer. Jag tror att små förändringar kan göra mycket. Jag är verkligen ingen renoveringsmänniska utan ni ska veta att det är värt ett stort kors i taket att jag överhuvudtaget målar. Därför tänker jag fräscha upp vårat gamla slitna hem med lite färg och kanske en ny byrå och lite krokar på sin höjd. 
 
 
En del av timmerväggen i köket. Denna ska vi behålla !
 
 
En glimt av våran nymålade hall :)
 
Det svåra blir nu att hitta en byrå som passar i hallen. Ja inte rent utseendemässigt utan storleksmässigt. Den måste vara smal eftersom den inte kommer få plats annars, och hög eftersom man vill att saker ska rymmas. Ska in en sväng till Ikea nu och hoppas jag kommer hem med något lämpligt :)

Tjejkväll

Ja då var det ju dags igen. MINA, bara MINA tjejer (haha...eller inte) träffades i fredags och hade en sån där underbar kväll som jag redan innan förstod att det skulle bli. Jag vet inte i hur många år vi har träffats nu, måste kolla det, men hur som helst så säger vi vaaaarje gång att VARFÖR gör vi detta bara en gång per år ? Vi alla bor i samma by, men ändå ska det vara så svårt att få ihop nå dejter :)
 
Vi satt i över 9 timmar och skrattade, pratade, åt gott och drack massa vin. Ändå kändes det som max 3-4 timmar eftersom tiden går såååååååå snabbt med dessa tjejer ♥
 
Jag har egentligen inte så mycket att skriva, mer än att detta 'är 3 fantastiska tjejer, så olika men ändå lika. Älskar dom var och en på sitt speciella vis. Tack för att ni finns ♥
  
 
The fantastic four ;)
 
 

Lycklig !

Idag är en härlig dag. Jag är L Y C K L I G !! Det är 30 grader i skuggan, vindstilla och klarblå himmel. Jag sov till 9.30 ca och barnen hade varit uppe tidigare och tagit hand om djuren ♥
 
I ugnen står en västerbottenpaj som skall vara till i kväll. Jag ska nämligen på tjejfest med 3 andra fantastiska tjejer. Vi har haft som tradition att försöka få ihop en sån här träff en gång per år och ikväll är det äntligen dags.
 
Så underbart väder - träff med underbara människor - ja denna dagen kommer bli TOPPEN helt enkelt.
 
Because im worth it ;)
 
 
 
Visa fler inlägg