Finaste mössorna

Se så fina mössor jag beställt !! Blev tipsad av Anny , eller tipsad är väl inte rätt ord, jag härmade henne helt enkelt, då jag såg mössorna hon lagt ut på bild som hon hade beställt. Superfint, tycker jag, så jag passade på att göra mig en egen beställning, men det blev bara åt Leon och Emmie, för precis som jag trodde så var inte Tindra nå sugen på en namnmössa :)
 
Bilden blev lite dålig ser jag nu. Färgerna är supersnygga, klara och färgstarka. Dom fick 2 var, en fleecefodrad (de två översta) som dom kan ha när det blir kallare, och så varsin tunnare "vanlig" som dom kan börja använda redan nu. Hösten är ju här (blääääääää) å fingervantarna är redan väl användna i alla fall på morgnarna.
 
Det bästa med Söråkers skola är att det bara finns EN Leon och EN Emmie, så det lär ju inte bli nå problem med att hålla reda på vems mössa som är vem :)

Bulgarien - Del 3

Ok, då ska jag försöka mig på att fortsätta min resebloggning. Okej, vart var vi...???
 
Ja en dag, faktiskt dan före vi skulle fara hem, så tog vi en taxi in till Varna, som är en storstad, även där som flygplatsen ligger. Vi vart tipsade att ta buss IN till Varna, och taxi därifrån, skulle tydligen vara billigast så, men på väg till bussen ropade taxichaffisar lite varsom att vi skulle åka med dom.
 
Det kostade oss 30 leva, vilket motsvarar drygt 120 spänn och det är ett himlans bra pris 3,5 mil :) Liiiiite dyrare i Sverige *hehe*. Åkte med en snäll snubbe som berättade lite om landet och vår första anhalt blev Varnas stora shoppingcenter. Det var ett giganstiskt shoppingcenter i flera våningar. Jag vart väl inte superimpad och tyckte inte det fanns så himla massa att shoppa, men en butik (minns inte vad den hette) fastnade vi för. Dom sålde massa coola kläder, svinbilligt. Blev mest grejer till Tindra, bla 2 klänningar för 20 kr st *whoop whoop* !! Me like !!
 
Efter nån timmes shopping vart vi alla lite hungriga och vi bestämde oss för att ta nå å käka. Barnen ville ha Mc Donalds, så okej då, EN gång - eftersom dom trots allt ätit Bulgarisk mat med god aptit hela veckan :) Även de var sjukt billigt !!! 9-pack kycklingbitar för typ 10 kr, stor cola för 4 kr !
 
Jag å Älsklis trodde knappt våra ögon när vi såg ett erbjudande på restaurangen bredvid. 1 starköl, stripes och biff för (håll i er nu) 16 kr !!! Men hallå !!!
!!!
 

Milkshakedax :)
 

Älsklis med vår mat å dryck på väg
 
Efter shoppinggallerian tog vi en taxi till centrum. Var bara knappt 2 km dit, men det var ca 38 gr varmt + att vi inte visste vilken väg vi skulle gå så taxi kändes säkrast. Vad säger jag då om Varna...tja, en riktig storstad, men en jättebred härlig gågata rakt igenom. Massor av gamla, slitna "kommunistbyggnader", moderna och omoderna små butiker och lagom liv och rörelse.
 
Något som störde mig enormt mycket, var att typ INGEN kunde engelska !!! Asså hallå !!!! Verkligen INGEN. Vi skulle fråga om vägen ett par gånger, och frågade alltifrån ungre till äldre människor, men INGEN kunde säga ett ord. Upplevde dom som väldigt sura, för oftast när man frågade nått så fick man bara en sur blick och så skakade dom på huvet ! Pratade om detta med en av Ving-värdarna på hotellet, och han sa att engelskan är en katastrof i Bulgarien, och att INTE ENS PÅ TURISTBYRÅN kan dom enkelska!!! Hur sjukt är inte det ???? Turistbyrån liksom *HAHAHAHAHAHAHAHA*
 
Det ALLRA BÄSTA med Bulgarien, förutom vädret och stranden var säljarna...eller rättare sagt - det fanns inga!! Och då menar jag INGA !! Ni som varit i typ Turkiet vet vad jag menar... fyyy faaaan, man kan inte gå en meter utan att alla drar å sliter i en och ropar "specialprice- only for you". Här kunde man gå i lugn och ro, lyfta på grejer, titta och känna och inte en enda kom med "discount today - only for you my friend" :)
 

Gamla hederliga telefonkiosker fanns överallt. Ligger några år efter i tiden känns det som :)
 

Övergivna, tiggande hundar fanns överallt !!
 

Haha var bara tvungen att fota... så här såg det ut ÖVERALLT. Snacka om "säker el"... det skulle va i Sverige det *S*. Deras elledningar satt i hullerombuller-trassel överallt. Det hängde trasiga kablar och allt förbannat...
 

Vi gick förbi ett "utomhusmuseum" med gamla krigsfordon. Leon och Henrik älskade det i alla fall :)
 

Vi gjorde ett besök i Maria-katedralen (fint namn *S*). Det var jättefint där inne, men man fick inte fota. Innan vi gick ut blev vi penslade med heligt vatten i pannan, och välsignade av prästen som stod där :) Halleluja... kanske blev lite frälst (eller inte *haha*)
 

♥ Finaste familjen utanför Maria-katedralen ♥
 

Den otroligt breda gågatan i Varna
 
Vi hade bokat skjuts hem med samma taxigubbe, och bestämt tid 20.30 och punktligt stod han och väntadce på oss och skjutsade oss tillbaka till vår turistort Albena. Vart inge vidare shopping, då jag saknade de här klassiska "turiststånden" med fejk-märkeskläder och väskor. Sånt existerade inte :( Vart lite kläder till barnen, å lite krimskrams, men inge annat. Jag som hade hoppats hitta nån cool chanelväska-kopia... men men...
 
Tillbaka på hotellet hann vi med att smaska i oss lite av middagsbuffén, och sen gick vi direkt till ett av alla 100 ställen som gör fina flätor på tjejerna. Har ju blivit lite tradition att låta tjejrna få håret fixat, så jag tror att det var detta som var kvällens höjdpunkt.
 


Emmie med sin suuuuperfina frisyr ♥♥♥
 

Tindra fick precis lika fina flätor. Båda ville ha likadant. Sååå himla fint, å svinbilligt även detta. Ca 150 spänn för båda !!!!
 
Avslutade kvällen med sockervadd. Nått som jag inte sett förut i alla fall var att sockervadsgubbarna gjorde roliga figurer av sockervadden. Lite kul tyckte jag *haha*. 12 spänn för en sockervadd dessutom... som hittat :)
...fortsättning följer...
 
 
 
 
 

Dåligt med bloggning

Nu vare dåligt med skrivarlust... eller tja, lusten finns men tiden har inte funnits. Jobbar så mycket nu, framförallt hemifrån men dagarna är ganska fullspäckade. Har ju lite nya projekt på gång *haha*. Måste ju jobba svinmycket om vi ska ha råd med alla planerade resor ;) Berättar mer om det en annan dag...
 
I morse unnade jag mig nya naglar i alla fall. Var hos världens bästa Anny på Nagelhörnan i Sundsvall och fick pimpade filmstjärnenaglar. Tack än en gång. Satan vad snygg jag blev :)
 
Fortsätter med resebloggningen i morgon :) Nu ska vi se senaste Liza Marklundfilmen. Natti ♥.
 
Visa fler inlägg