Halloweeeeeen

Ja nu tänkte jag inte bara skriva om hur vi har det här i Norge (allt är bra för den delen) utan det som är aktuelt just ikväll, nämligen Halloween. Liksom VAD är det egentligen? Inte är det Alla Helgona väl?? Fattar ingenting, och har ingen lust egentligen att googla om det heller.

När jag var liten (och nu på äldre dar oxå) så for vi till kyrkogården för att se  på alla vackra ljus på Alla Helgona. Hur mysigt som helst. Man liksom "hedrar de döda", för det är väl det som det handlar om?? Sen verkar Halloween ha nått med detta att göra, eller är det bara det att dessa "högtider" ligger efter varandra (???)...

Hur som helst, Alla Helgona = normalt och mysigt, Halloween = komersiellt trams som bara handlar om att butikerna ska få sälja så mycket krafs som möjligt och man lär barnen knacka dörr och tigga vilket jag tycker är vedervärdigt !!

Kan helt ärligt säga att jag ALDRIG skulle låta min barn gå runt och tigga godis. Never ever !!!! Jättegärna klä ut sig, kanske "spöka", ha "Halloween-fest" m.m. men själva tiggeriet tycker jag är gräsligt!!

Här hemma hos Sandra plingar det lite då och då på dörren. Jättegulliga barn i roliga dräkter, ja det är ju inte deras fel... snarare föräldrarnas. Vi har en bytta med (äckligt)- godis (hehe) som Tindra får bjuda tiggarbarnen på :)

Tycker faktiskt inte man behöver efterapa precis ALLT från USA. Allt är faktiskt inte bättre där !!!!!

Ja det varmina åsikter det, men så äre ju MIN blogg oxå :) Haha sicken tur *S*


Jag SA ju att Halloween var hemskt ;)

Så, då när jag sagt mitt kanske jag ska dra en snabbresumé om vad vi gjort idag. Sandra mådde skit i morse men vart piggare framöver dagen. Då for vi en en tur till stan för lite shopping (till Tindra!! SHIIIIT vad Sandra..eehh... OCH jag skämmer bort henne nu). Sen tog vi en liten lunch och så var det dags för hämtning på dagis. Hem å jag lagade köttfärssås och alla åt som bare den. Känns väldigt kul när man lyckas få barnen att uppskatta det mena lagar :)

Småpojkarna var som små änglar. Lekte, skrattade och visade sina bästa sidor. Kanske lite kompensation från hur dagen igår var *haha*. Gullegubbarna mina <3 Love them !!!


Tindra med nå shoppingkassar :)

Nu är det tv-kväll. Blir norska Bonde Söker Fru. Ska bli spännande *S*
Puss & Kram

Kärt återseende

Jag gick ur 9:an år 1993 (vilket känns som hundra år sen!!). Tack vare Facebook så har jag nu kontakt med flera från skoltiden. De flesta är faktiskt sådana som jag INTE umgicks med i skolan, men som jag funnit mycket gemensamt med på äldre dar. Shiiiiit vad gammal man låter nu'rå ;)

En av dessa heter Anna, och hon bor numera ca 1 timmes bilfärd från Sandra, och tack vare Facebook-kontakten så lyckades vi sy ihop en liten fikaträff här hemma hos Sandra, då hon kom på besök med sina söta barn Emil och Vilma.

Hon hade bakat jättegoda muffins och morotskaka, och jag slängde snabbt ihop en kladdis för att ha nått smarrigt att bjuda på. Sandra var relativt pigg och besöket var jättemysigt. Var 18 år sedan jag sist såg Anna, och vi hoppas nu att det inte dröjer lika länge tills nästa träff :)

Efter lite slappande så satte jag igång med matlagningen som idag bestod av kycklinggryta å ris. Tindra tog sig ett bad i barnens badbalja och nu i skrivandets stund är det läggning av småttingar (Anders fixar det ikväll).

Har pratat med mina älsklingar hemma, och tack vare kära svärmor så blir det ordentliga middagar och dammsugning :) Vad skulle vi göra utan henne? Henrik är på bättringsväg men hostar som f-n och är trött och slut. Åååå vad jag saknar dom där hemma. Men jag och Tindra har jättemysigt. Idag har vi bla skrattat ihop med Sakarias, när vi lär oss norska ord, och lär honom svenska. Roligast idag var när vi lärde honom säga "pumpa" vilket på norska heter "gresskar". Och när han lärde oss säga "sopp" till svamp :)
Låter extra gulligt eftersom Sakarias bara är 2½... huuuuuur sött som helst när han härmar oss eller berättar ord på sin norska <3

Imorgon är planen att vi ska ut på stan en sväng. Kanske lite shopping åt Tindra å så planerar vi en kinalunch :)

Nu ska vi fortsätta spela Wordfeud. Jag, Sandra och Anders mot varandra *hahaha*


Mys i soffan till barnprogram (Kapten Sabeltann såklart)


Alla 3 barnen samlade


Sötaste lilla Skurken !

Här kommer Pippi Långstrump !!

Ja det är vad vi gör nu. Kollar på film. Pippi alltså. På svenska förstås ;) Jag, Tindra och pojkarna tog en långpromenad i det fina soliga höstvädret. Vi var ute ca 1½ tim å det var jätteskönt. Barna var så himla snälla å duktiga hela tiden. Å så fick Sandra lite lugn och ro. När vi kom tillbaka fick barnen rester från igår (pannkakor) och jag och Sandra delade på vad som var kvar av gårdagskvällens lasange. Kan intyga att det inte är några jätteportioner Sandra får i sig, men allt räknas och är viktigt :)

Tog lite bilder med min Iphone som jag tänkte bjuda på här :)


Duktiga Tindra körde vagnen!


Det ligger så häftigt, här där dom bor. Höga berg överallt!


Vi stannade och tittade på svanar...
Igår kväll var det Tindra som badade pojkarna <3Visa fler inlägg