Bäst och sämst 2011

Ja jag tänkte ge mig på att sammafatta 2011 litegranna, och det gångna året har verkligen varit ett omvälvande år, på gott och ont.

Börjar med några av de BRA minnesvärda sakerna 2011

* Jag lärde mig att våga flyga

* Resan till Turkiet

* Resan till Egypten

* Tindra fick en egen ponny

* Kristoffer (Henriks äldsta son) flyttade till Sundsvall

* Henrik köpte en av Sundsvalls största nattklubbar - Memento Palace

* Det går något bättre för butiken detta år (dock ff trögt)

* Jag klippte av mitt långa (slitna) hår


Sen till de mindre bra, eller rent ut sagt JÄVLA SKITDÅLIGA sakerna 2011...

*
Min kära lillasyster Sandra får i Augusti diagnosen bröstcancer. Världens rasar :(

....ja, annat dåligt är inte ens värt att nämna, för allt annat är små förbannade skitsaker jämfört med detta... Tyvärr kan ingen förklara för mig varför en ung, i övritgt frisk, hälsosam människa drabbas av denna skitsjukdom !!!!! Vi skulle gått på bröllop ju !!! Sandra skulle haft sitt livs bästa dag den 10 sep, men istället för att gifta sig får hon cancerbesked 3 veckor innan bröllopet... Vad är det för jävla orättvisa vi lever i ???????????

Så trots allt roligt vi gjort under 2011, så kommer detta år alltid vara förknippat med sorg och elände.

MEN - nu är det ju så att året som vi har framför oss - 2012 - kommer att bli Sandras år, och lyckans år !!! Sandra kommer bli fri cancern, sen vet jag att det dröjer länge innan man blir friskförklarad, men hon kommer vinna kampen, det har nämligen jag bestämt :) Sen hoppas jag vi kan planerar ihop en gemensam utlandsresa till hösten + hitta på massa annat kul allihopa !

bye bye skit-2011 och välkommen ett fantastiskt 2012 !! Skål ;)2011 - Flygandets år

När jag var liten så var min familj ofta utomlands på härliga resor. Bla till Kanarieöarna, Teneriffa och USA. Minns väl inte så jättemycket, men tack vare att min kära mor alltid varit flitig med kameran så finns allt förevigat på bild. 1989 for vi till USA, och på den resan hände nått med mig, men ingen vet vad. Jag vart helt hysterisk och ville inte flyga, fick panik, ångest och ja allt vet vad !! Efter det flög jag inte mer... Har haft extrem flygfobi och aldrig ens tänkt en tanke på att resa...

När jag träffade Henrik 1999 så tog jag od till mig och flög en gång. Det gick inge vidare, för jag drabbades av världens panikattack och det slutade med att en snäll flygvärdinna satt bredvid mig och höll mig i handen medans jag hyperventilerade i en pappåse...

2011 blev min nystart vad det gäller resandet. Jag bestämde mig för att övervinna min flygrädsla, och jag ville inte att mina barn alderig skulle få komma utomlands pga av mig... sagt och gjort, som ni vet så bokade jag en resa till Turkiet, och det blev min första flygresa på många år :) Fick en rejäl panikattack, men lyckades på något vis ta mig igenom det och hemresan gick destå bättre. Sen var flygande igång ;)

Från att inte ha flygit överhuvutaget (på väldans lång tid) har nu 2011 sett ut som följande:

* Juni/Juli - Flyg till Turkiet - flyg hem fr Turkiet.
* Aug - Flyg till Sthlm - flyg till Oslo - flyg fr Oslo - flyg fr Sthlm till Midlanda.
* Okt/Nov - Flyg till Sthlm - flyg till Oslo - flyg fr Oslo - flyg fr Sthlm till Midlanda.
* Nov/Dec - Flyg till Egypten - flyg fr Egypten.

Detta betyder alltså att jag lyft och landat 12 ggr detta år... hur sjukt är inte det ???????
 
Nästa år lär nog innehålla lika många resor :) Jag kommer att åka till Sandra (kikar nu på sportlovet) och vi kommer att göra minst 1 utlandsresa hela fmiljen. Helst 2 om jag får bestämma *S*

Jag tycker fortfarande det är vidrigt att flyga, men det är liksom såååå värt det !! Och genom att jag pluggat massor av fakta om flygplan och flygningar, så försöker jag använda det sunda förnuftet och tänka hur minimal riskerna att det ska hända något faktiskt är.

Jag känner att jag hittat mitt kall i livet. Det är att RESA !!! Hihihi, alla perngar jag tjänar ska jag spara och lägga på resor, det har jag bestämt, och Henrik är alldeles överens :) Så världen - here we come !!


Egypten - Del 5

Ja om man skulle försöka berätta klart om resan. Eller klart...ja det blir det egentligen aldrig, och det är väl det som är meningen med en sån här resa, att man bär med sig minnen för livet :) Måste säga att det bästa med bloggen är att detta är som en sorts levande dagbok. Jag kommer när som helst att kunna gå tillbaka och läsa och titta på bilderna, och det känns väldigt bra.

Ja vad gjorde vi mer då... Största delen av våra 15 dagar så tog vi det faktiskt väldigt lugnt. Sol, bad, och vi läste 4 böcker var, löste säkert 25 korsord och bara njöt av att slippa tänka på jobb å allt annat. En kväll gick vi på en show, på hotellet bredvid. Den köpte vi oxå av en såndär jobbig säljare, som liksom de andra var oerhört trevlig men oxå tjötig och påfrestande, men vi tänkte att jo vi kan väl gå på en Egyptisk show eftersom den även innebar ett besök på museum å lite annat. Så sagt å gjort... show fick de bli och det var hyfsat... Det var inne i hotellet fast utomhus :) Ja om ni fattar *S*... Det var uppbyggt som ett mindre Kairo, med sfinxen å annat. Vi vade ju att INTE besöka Kairo med tanke på för det första denlånga resan dit (6 tim buss) och så pga av oroligheterna som råder nu.

Utanför hotellet möttes vi av nå spelade gubbar, och sen vart det kamelridning, museébesök och dansuppvisning och hästshow m.m. Vart inte så bra bilder eftersom det var på kvällen och mörkt.


Välkomstkommitén ;)


Jaha, kan nån förklara vad det står här :) ??


Leon & Henrik på Herr Kamel


Kamelerna var sååååå söta


Henrik å Tindra :)


Ingen äkta sfinx, men det räckte gott å väl åt oss :)


Lillbubben poserar


Här ligger en mumie.....


Hon ser lite sleten ut ;)
Vi satt ute, på en balkong typ å tittade på showen, och det vart ju riktigt kallt på kvällarna, så här blev vi inbäddade i nå gamla stolsdynor för att inte frysa *haha*


Dansshow

En annan dag for jag och Henrik in till "down-town-Hurghada". Vi lämnade barnen på hotellet eftersom vi hört att det inte var jättebarnvänligt inne i stan,så dom hade det bättre med Kids Club än att fara med oss. Det kostade 5 kr tur och retur att åka in med buss. Så löjligt billigt... Det tog ca 15-20 min att åka till den gamla delen, som vi var sugna att kika på. Och ja, vad säger man... stökig trafik, ett jädra tutande hela tiden... å så alla dessa jobbiga försäljare som bokstavligen drar i en för att få i en i just deras lilla affär. Alla var oerhört snälla och gästvänliga, men jag tycker att det är jobbigt att inte kunna gå och kika i lugn och ro utan att alla är på en. Vi följde med en gubbe in på en liten bakgata, för han hade som precis alla andra "specialprice - only for you". Jo tjena, finns det NÅN som går på det?? *HAHAHA* Hur som helst, vi var ju lite shoppingsugna så varför inte... ?!

Gubben visade sig vara supertrevlig, och vi fyndade lite (trodde vi !!!!!!). Vart lite souvenirer, tröjor, en parfym å lite smycken. Henrik prutade massor och vi kände att wow vad billigt vi fick allt, men när vi kom till flygplatsen på hemresan så insåg vi hur grundlurade vi blivit, då vi hittade exakt samma varor till myyyyyyycket lägre priser. Ja nu är det ju inget att gräma sig över...vi pratar småpengar. Tex en prydnadspyramid skulle han ha typ 120 kr för. Vi prutade ner den till 40 kr och tyckte att vi superfyndat... jo men visst... på flygplatsen kostade exakt samma 15 kr *hahahaha*... Men nått har man ju lärt sig till nästa gång :) Handla aldrig inne i Hurghada utan spar alla shopping till flygplatsen !!!! Där var det ju tokbilligt överallt !!!

Efter max 2 tim fick jag nog och ville bara fara tillbaka till hotellet. Orkade inte med alla som ropade "where are you from...aaa, Sweden....gåddag, gåddag"... Nä, det är asjobbigt att vara turist... har bestämt att nästa gång jag beger mig in till stan i typ Turkiet eller Egypten, då ska jag gömma mig i en burka, så man får va i fred *HAHA*


Klart försäljaren var skitglad och trevlig, vi betalade ju sjuka överpriser :)


Min snygging !!!
Mysigt, men man vågade knappt titta för då trodde säljarna att man ville köpa hela butiken typ....
Detta var oxå en affär... var bara tvungen att fota den. Om vi var inne i den ?? Neeeej, skulle inte tro det. Såg inte så jättelockande ut *S*

Visa fler inlägg